Radiologiset ja laboratoriotutkimukset

Laboratoriotutkimukset

100% lääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista enintään 500 € tutkimus, kun kyseessä on tutkimus- tai hoitokustannus, josta ei makseta sairausvakuutuslain mukaista korvausta, tulee olla lääkärin tutkimus- ja hoitomääräys. Yksityisen sektorin hedelmöityshoito, hivenainetutkimukset, keinomunuaishoito, sytostaattihoito, syöpätutkimukset ja sädehoito ainoastaan julkisen terveydenhuollon yksikössä tehtynä.


HUOM! 95% lääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista enintään 500 € kerta 1.9.-31.12.2023 syntyneistä kustannuksista.


Radiologiset tutkimukset

100% lääkärin määräämistä radiologisista tutkimuksista enintään 500 € tutkimus, kun kyseessä on tutkimus- tai hoitokustannus, josta ei makseta sairausvakuutuslain mukaista korvausta, tulee olla lääkärin tutkimus- ja hoitomääräys. Magneettitutkimukseen on oltava erikoislääkärin lähete.


HUOM! 95% lääkärin määräämistä radiologisista tutkimuksista enintään 500 € kerta 1.9.-31.12.2023 syntyneistä kustannuksista.
Huomioithan, että tutkimukset saattavat sisältää laitosmaksu osuutta jota sairauskassa ei korvaa. Tämä vaihtelee tehtävän tutkimuksen sekä yrityksen mukaan.

Radiologiset ja laboratoriotutkimukset tulevat laskutuksella suoraan sairauskassaan laskutussopimuspaikoista lisäetuuskorttia näyttämällä.

 Muussa tapauksessa toimita maksukuitti ja korvaushakemus Suomessa syntyneistä kustannuksista, lomake SV 127 sekä tutkimus ja hoitomääräys, SV 3.